KURJA OBARA S CVIČKOM
PRIPRAVA
V posodi segrejemo olje, na katerem počasi prepražimo sesekljano čebulo. Pri tem pazimo, da ne spremeni barve. Medtem jušno zelenjavo očistimo in narežemo na kockice. K prepraženi čebuli stresemo razkosano kokoš, očiščeno drobovino in narezano zelenjavo. Med občasnim mešanjem počasi pražimo, da meso porumeni. Sestavine v posodi potresemo z moko, potem pa med mešanjem na hitro vse skupaj prepražimo. Moka ne sme spremeniti barve. Meso in zelenjavo zalijemo s toliko vroče vode, da sega za dobre tri prste čez ostale sestavine. Dodamo nakockan paradižnik, začinimo s soljo ter odišavimo z limonino lupino in majaronom. Zavremo in na pol pokrito počasi kuhamo približno 30 minut. Nazadnje obaro začinimo s sveže mletim črnim poprom in ji prilijemo namesto kisa cviček.
SESTAVINE
približno 1,6 kg težka kokoš
400 g jušne zelenjave
1 paradižnik
1 čebula
0,5 dl olja
2 žlici moke
sol
črni poper v zrnu
limonina lupina
majaron
1/4 l cvička