FIŽOLOVI ŠTRUKLJI

PRIPRAVA

Peteršilj temeljito operemo in na drobno nasekljamo. Ubijemo jajci in ju damo v večjo skledo. Dodamo moko, limonin sok, vodo in ščepec soli. Vse sestavine  na pomokani delovni površini zgnetemo v prožno vlečeno testo. Razdelimo ga v tri hlebčke, ki jih dobro premažemo z oljem. Hlebčke položimo v skledo, pokrijemo in pustimo počivati približno pol ure.

Vse hlebčke na pomokanem prtu tanko razvaljamo, odrežemo debele robove in testo premažemo z oljem. Kuhan fižol stresemo v kuhinjski mešalnik in zmeljemo v grob pire.

Pečico ogrejemo na 180 ° C. Fižolov pire po okusu solimo in popramo, dodamo dve razžvrkljani jajci, kislo smetano in nasekljan peteršilj ter zgostimo s krušnimi drobtinami. Testo namažemo z nadevom in s pomočjo prta tesno zavijemo v tri zvitke, ki jih previdno položimo v namaščen pekač. Pečemo v ogreti pečici približno 40 minut.

Ko so štruklji pečeni, jih narežemo na kose, serviramo na krožnike ter ponudimo s prilogo.

SESTAVINE (za 4 osebe)

30 dag kuhanega fižola

2 jajci

0,25 šopka peteršilja

2 dl kisle smetane

1 ščepec soli

1 ščepec popra

2 žlici krušnih drobtin

TESTO

500 g bele moke

2 jajci

2 žlici olja

1 žlica limoninega soka

1 ščepec soli

4 žlice olja

2 dl vode