FIŽOLOVI ŠTRUKLJI
PRIPRAVA
Peteršilj temeljito operemo in na drobno nasekljamo. Ubijemo jajci in ju damo v večjo skledo. Dodamo moko, limonin sok, vodo in ščepec soli. Vse sestavine na pomokani delovni površini zgnetemo v prožno vlečeno testo. Razdelimo ga v tri hlebčke, ki jih dobro premažemo z oljem. Hlebčke položimo v skledo, pokrijemo in pustimo počivati približno pol ure.
Vse hlebčke na pomokanem prtu tanko razvaljamo, odrežemo debele robove in testo premažemo z oljem. Kuhan fižol stresemo v kuhinjski mešalnik in zmeljemo v grob pire.
Pečico ogrejemo na 180 ° C. Fižolov pire po okusu solimo in popramo, dodamo dve razžvrkljani jajci, kislo smetano in nasekljan peteršilj ter zgostimo s krušnimi drobtinami. Testo namažemo z nadevom in s pomočjo prta tesno zavijemo v tri zvitke, ki jih previdno položimo v namaščen pekač. Pečemo v ogreti pečici približno 40 minut.
Ko so štruklji pečeni, jih narežemo na kose, serviramo na krožnike ter ponudimo s prilogo.
SESTAVINE (za 4 osebe)
30 dag kuhanega fižola
2 jajci
0,25 šopka peteršilja
2 dl kisle smetane
1 ščepec soli
1 ščepec popra
2 žlici krušnih drobtin
TESTO
500 g bele moke
2 jajci
2 žlici olja
1 žlica limoninega soka
1 ščepec soli
4 žlice olja
2 dl vode