Nekoč znanstvena fantastika, danes nekaj popolnoma običajnega.
Nova raziskava kaže, da moški v kuhinji preživijo več časa in ta ni več rezervirana le za ženske. Omenjena raziskava kaže, da so za takšno ravnanje moških »krivi« ravno slavni kuharji, med katere se uvrščata tudi razvpita Ramsey in Oliver.
Tako smo dobili še gastroseksualce – moške, ki se radi zadržujejo za kuhinjskim pultom in jim kuhanje ni le hišno opravilo. Seveda so lahko gastroseksualci tudi ženske, ampak prvotno so to moški, stari med 25-44 let, ki živijo aktivno življenje, veliko potujejo in si upajo posegati izven ustaljenih okvirjev. Nenazadnje gre za moderne moške, ki ustvarjanje v kuhinji doživljajo kot »macho« aktivnost, katero lahko spojijo tudi s svojim tekmovalnim duhom. Res je tudi, da ima čedalje več žensk zahtevne kariere in »leteče« delavnike, zaradi katerih težko usklajujejo vsa hišna opravila s svojo službo. Tako jim novodobni gastroseksualci nekoliko olajšajo njihovo »nevidno« delo doma.
Kaj pa statistični podatki? Moški so se v začetku 60-ih let prejšnjega stoletja v kuhinji dnevno v povprečju zadrževali le 12 minut, danes pa že več kot pol ure. Vzroka za takšno dejstvo sta zagotovo tudi vse boljši izgled in vse večja funkcionalnost kuhinj, kar kuhanje olajša. O tem pa več naslednji teden. 😉
Zaključujemo z zimzelenim »Ljubezen gre skozi želodec«, saj z leti vse bolj spoznavamo, da hrana nima le eksistencialnega pomena, ampak da tudi zbližuje ljudi. Ko svojim ljubljenim pripravljaš izvrstno jed, to predstavlja bližino, sigurnost in zaupanje.
Ekipa DAN studia Novo mesto vam želi »Dober tek!«